Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liječnica kratkom porukom posramila huligane s tribina

25360097_10155816706649070_71490732_n

“Zanijemim svaki put kada vidim ovakvo nešto! Svakog dana se trudim izliječiti bolesne ljude i djecu koja se bore da prežive, a onda vidim ovo, huligane koji se igraju svojim životima kao da su bezvrijedni. Zapitajte se koliko bi bolesne djece dalo sve za vaše zdravlje koje trošite iz obijesti.”

Napisala je to na svom Twitter profilu Danica Grujičić, načelnica Odjela neurohirurgije u Kliničkom centru Srbije te profesorica na Medicinskom fakultetu. Poruka je to koja je u samo nekoliko riječi najbolje opisala sve ono što se događalo na Partizanovu stadionu prije par dana.

Haos, sramota koja je obišla svijet, a u kojoj su veliku ulogu igrali i hrvatski huligani.

Podsjetimo, do linča huligana na južnoj tribini došlo je u 16. minuti utakmice Partizana i Crvene zvezde kad je manja skupina u kojoj je bilo i nekoliko Hrvata krenula u obračun s većinom koja drži taj dio tribine.

Po nekima cilj te frakcije Grobara je bio zauzeti ključno mjesto na tribini, a po drugima čak i nerede preseliti na ulice Beograda. Iako u prvi navrat nije krenula u akciju, policija je nakon nekoliko minuta uletjela na tribinu i na kraju vjerovatno spasila živote pretučenim huliganima. Ali nakon batina sada ih čekaju i kazne, neke od njih vrlo vjerovatno i one zatvorske.

– Isprva smo pomislili da nas na našoj južnoj tribini napadaju navijači Zvezde. No ubrzo je sve postalo jasno. Ovo je bio pokušaj preuzimanja južne tribine druge grupe navijača Partizana – rekao je za Blic jedan od navijača Partizana iz skupine koja drži prevlast na južnoj tribini.