Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka objavila potresnu sliku: Mog sina je greška koštala života

sheri

Kanađanka Sherri Kent objavila je na Facebooku tužnu fotografiju sa sinom koji umire. Sedam dana nakon što je fotografija snimljena 22-godišnji mladić je umro.

Majka je snimku objavila 19. aprila.

– Želim da svako zna da je moj sin Michael umro od predoziranja drogom fentanil – napisala je majka kako bi upozorila na tu opasnost. U Kanadi dnevno od predoziranja drogom umre petero do sedmero ljudi, upozorava majka.

– To je prava epidemija. No moram naglasiti da moj sin nije bio ovisnik nego je napravio grešku koja ga je koštala života – kaže Sherri Kent.


Fentanil je 100 puta jači od morfija. U medicini on spada u grupu lijekova protiv bolova. Samo dva miligrama čistog fentanila može ubiti odraslog čovjeka.

– Niti jedna druga droga u Kanadi ne ubija ljude kao fentanil. Krade nam djecu i naše najdraže. Molim vas podijelite to sa svojom porodicom i sa svojim prijateljima kako bi se izbjegle tragedije – upozorava Sherri.

Prema statistikama 2016. godine 2000 ljudi je u Kanadi umro od fentanila, a ove godine bi ih moglo biti više smrtnih slučajeva. Od fentanila je prošle godine umro i pjevač Prince, piše Bild.