Život i zdravlje

ispovijest Mirjana Vlajić

Majka ubijene Zvjezdane: Tri dana prije smrti, sanjala je strašan san

22/05/2019

Shrvana od bola, majka otkrila detalje teškog života njene kćerke sa suprugom koji ju je ubio

Zvjezdana Bencun (31), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koju je udarcima bejzbol-palicom u Las Vegasu ubio njen šest godina stariji suprug Slobodan Miljuš, danas će biti sahranjena u Americi.

Mirjana Vlajić (50), Zvjezdanina majka, shrvana od bola, u Prijedoru je jučer u ispovijesti za Dnevni avaz otkrila detalje teškog života njene kćerke sa suprugom koji ju je ubio.

Posebno je tužna činjenica da Mirjana ne može otići kćerci na sahranu, jer nema novca da kupi kartu. Njen bivši suprug i njihovo troje djece ne žele Mirjanu na posljednjem ispraćaju Zvjezdane zbog toga što joj zamjeraju što se ponovo udala.

– Dva puta sam završila u Hitnoj pomoći. Ne mogu posljednji put vidjeti svoje dijete. Grijeh je to, i to veliki – kroz suze nam je kazala očajna majka te je dodala da je s kćerkom razgovarala samo nekoliko sati prije nego što je ubijena.

Mirjana i Zvjezdana

Kako kaže, njena Zvjezdana radila je tri posla da bi mogla izdržavati djecu i plaćati račune.

– Planirala je odspavati tri sata pa da ode po djecu, da ih vodi u školu. Mlađeg je otpratila, a stariji, 13-godišnjak ostao je s njom. Uhvatio ju je san. Čula sam da se Slobodan ušunjao u kuću, zaključao vrata, uzeo palicu i smrskao joj glavu. I to sve pred djetetom. Poslije je legao pored nje – kaže Mirjana.

Miljuš s djecom

Dodaje da je njena kćerka strašnim snom koji je sanjala tri dana prije svoje smrti, naslutila tragediju.

– Sanjala je da nas je Slobodan sve vozio i da smo svi izginuli – kaže Mirjana.

Ona ne zna kad će ponovo u Ameriku, ali bi voljela da vidi kćerkinu djecu. No, ni za to nema dozvolu.

– Rečeno mi je da ih neću ni dobiti ni vidjeti – rekla nam je Mirjana.

Bio joj je prvi momak

– Bio joj je prvi momak, prva ljubav… Protivili smo se, ali nije pilo vode. Bila je uporna, mada im u braku ništa nije štimalo od samog početka. Hodao je po kafanama, pio, ljudi su ga svugdje viđali, k….. se i uvijek se vraćao mojoj Zvjezdani. Što je najžalosnije, stalno ju je tukao. Sve je trpjela, a onda je, valjda, prepuklo i odlučila je da se razvede – kaže Mirjana.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.