Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bakterijska infekcija

Mama spasila sinu život nakon što je uočila neobičan znak sepse

ruka__4__

Njen osmogodišnji sin Ewan pao je i ozlijedio ruku, ali nitko se nije zabrinjavao

Alexandra Ruddy spasila je svom sinu život nakon što je uočila rijedak simptom sepse. Njen osmogodišnji sin Ewan pao je i ozlijedio ruku, ali nitko se nije zabrinjavao sve dok majka nakon tjedan dana nije uočila neobičnu promjenu na dječakovoj koži.

Liječnici su vrlo brzo potvrdili njene sumnje i Ewanu dijagnosticirali sepsu, koja je najozbiljnija posljedica bakterijskih infekcija, a uslijed komplikacija može dovesti i do smrti.

Dječak se odmah počeo liječiti antibioticima i zahvaljujući brzoj reakciji majke, potpuno se oporavio. No Ruddy sada ima cilj upozoriti druge roditelje na opasnosti sepse.

“Prije tjedan dana naš sin je pao u zoološkom vrtu. Kod kuće sam ga očistila i trudila se da pere ruke i drži ih čistima. Međutim, on ima osam godina. Iako rane nisu izgledale inficirano, počele su se povećavati, ali nisam se brinula jer se nisu gnojile”, napisala je na Facebooku.

“Uočila sam crvenu liniju koja je pratila venu. Pogledala sam lakat, ista stvar. Osjećala sam se pomalo glupo, ali kad je liječnik to vidio, pohvalio me što sam prepoznala sepsu i dovela dijete. Ovo nije nešto što može čekati ponedjeljak. Ako uočite ovu crvenu liniju duž vene, odmah vi i/ili dijete posjetite liječnika”, upozorila je i dodala da se nada da će njena objava možda nekome pomoći.

Fotografija koju je objavila podijeljena je više od 38 tisuća puta.