Život i zdravlje

dosadašnja iskustva

Mogu li se izliječeni od zaraze korona virusom ponovo zaraziti

23/03/2020

Ono što je općenito slučaj s bilo kojim virusom, napisao je australski virolog prof. Ian Mackay u postu na blogu, da je sve dok cirkulira i sve dok se prvi put ne zarazite, podložni ste infekciji

U ovoj fazi globalne pandemije, naučnici kažu da je još prerano sa sigurnošću govoriti da li možete “uhvatiti” COVID-19 ponovo nakon što ste jednom prebolovali.

Iako je u Kini i Japanu bilo nekoliko izvještaja o ponovnoj infekciji, virologinja i epidemiologinja sa Univerzitetu u Minnesoti, Susan Kline, rekla je da su ti slučajevi vjerovatno samo nastavak izvorne infekcije, piše australski News.

Iz jednog razloga, rekla je za Wired, jer nije prošlo dovoljno vremena za infekciju.

“Prerano je”, rekla je. “Cijela ova epidemija traje samo dva mjeseca. Bila bih veoma iznenađena ako se ljudi ponovno zaraze u tom vremenskom periodu. ”

Ono što je općenito slučaj s bilo kojim virusom, napisao je australski virolog prof. Ian Mackay u postu na blogu, da je sve dok cirkulira i sve dok se prvi put ne zarazite, podložni ste infekciji. Jednom kada se zarazite, vjerovatno vas štiti od mogućnosti da ponovo uhvatite virus.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.