Život i zdravlje

Marko Kordić

Mostarski doktor s kolegama na vlastitoj svadbi spasio čovjeka

04/11/2019

Na svadbenome veselju liječnika Marka i njegove izabranice Maje, priređenom u petak u Mostaru, jednome je od gostiju iznenada pozlilo

Marko Kordić, mladi hirurg Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, sa svojim je kolegama doktorima na vlastitoj svadbi postao pravi junak.

Kako saznaje Večernji list, na svadbenome veselju doktora Marka i njegove izabranice Maje, priređenom u petak u Mostaru, jednome je od gostiju iznenada pozlilo. U pomoć su mu odmah priskočili mladoženja i njegovi prijatelji doktori koji su također bili na svadbenom veselju.

Ustanovili su kako je gost doživio srčani infarkt te su pristupili hitnoj reanimaciji. Nasreću, sve je dobro završilo, a saznaje se kako se pacijent jučer osjećao dobro, a oporavak je tekao prema planu.

Kada su kontaktirali Marka Kordića, skromno nam je kazao kako je ipak samo radio svoj posao, odnosno ono što se od njega očekuje u svakom trenutku. Naglasio je i kako nije bio sam kada je trebalo spasiti život jednog od uzvanika.

“Bili su tu još i moji kolege koji su uradili fantastičan posao, a moram svakako spomenuti i brzu intervenciju Hitne pomoći bez koje ne bismo mogli napraviti ovo što jesmo”, kazao nam je skromno doktor Kordić.

“Čovjek je imao infarkt na svadbi, ali sreća u nesreći je ta što je to bila doktorska svadba. Čovjeka su liječnici odmah reanimirali i Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu gdje je smješten na Odjel intenzivne njege”, kazao je jučer jedan liječnik i Kordićev kolega.

Ovaj nesvakidašnji događaj prepričavao se jučer među Mostarcima, ali i u cijeloj Hercegovini. Posebno naglašavaju kako im je drago što se svadbeno slavlje nije pretvorilo u tragediju, ponajprije zahvaljujući prisebnosti mladoženje Kordića i njegovih kolega doktora, kao i ekipe Hitne pomoći koja je u najkraćem mogućem roku došla na lice mjesta i prevezla gosta koji je doživio srčani udar u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Komentari

Autor: Večernji list

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.