Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Najavljen je toplotni val usred jeseni, temperature skaču do 30 stepeni!

Rijeka: Lijepu, sun?anu i toplu nedjelju gra?ani iskoristili za kupanje i sun?anje
15.10.2017., Rijeka - Lijep, suncan i topao dan gradjani su iskoristili za kupanje i suncanje.r"nPhoto: Nel Pavletic/PIXSELL

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne pretežno sunčano vrijeme

U BiH danas je pretežno sunčano vrijeme. Pretežno oblačno je bilo prijepodne na sjeverozapadu Bosne. Dio prijepodneva magle je bilo po kotlinama i uz riječne tokove.

Najtoplije je bilo u Mostaru i Trebinju gdje su izmjerena 24 stepena.

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena.

U Sarajevu sutra prijepodne sunčano. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C, a najviša dnevna oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U subotu će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u ranim jutarnjim satima u nedjelju slaba kiša je moguća na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U nedjelju će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni više oblačnosti prije podne. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Kako javlja portal 24sata pozivajući se na HRT, početkom iduće sedmice vrijeme će se stabilizirati uz nastavak južine i rast temperatura.

Ljeto kao da nije gotovo, a taj trend očito će se nastaviti i narednih nekoliko dana, dok za vikend stiže kiša i pogoršanje vremena. Ali, ne za dugo!

I idućih dana nastavlja se toplo vrijeme, a vrhunac Miholjskogljeta prema svemu sudeći nastupit će iduće sedmice kada bi se temperature zraka mogle popeti i do 30 stepeni koliko se očekuje u BiH ali i susjednoj Srbiji.