Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Namirnice koje treba izbjegavati prije seksa

par-krevet

Kao što postoje afrodizijaci, koji mogu da vam pomognu da svoje umijeće u krevetu podignete na viši nivo, tako postoje i namirnice, koje će upropastiti zadovoljstvo i koje bi trebalo izbjegavate neposredno prije seksualnog čina.

Pomfrit
Pomfrit je bez dileme slasna namirnica koju svako voli, ali je i na vrhu liste namirnica koje treba izbjegavati prije seksa. Pržena hrana generalno ima negativne efekte na dobar seksualni život, najviše zbog smanjivanja nivoa testosterona i protoka krvi, a dobra cirkulacija je više nego potrebno za postizanje i održavanje erekcije. U pomfrit se dodaje dosta soli, pa dolazi do povećanja krvnog pritiska u kratkom roku.

Hot dog
Hot dog u kombinaciji sa senfom, kečapom i hladno pivo predstavlja ukusan obroka, ali je ipak bolje da ga izbjegavate prije seksa. Hot dog sadrži velike količine zasićenih masti, a upravo ova vrsta masti može zapušiti penilne i vaginalne arterije, sprečavajući pravilan protok krvi koji je izuzetno važan tokom seksualnog odnosa.

Tofu sir
Možda vam na prvu loptu tofu sir ne izgleda kao namirnica koju treba izbjegavati, međutim najnovije studije su pokazale da konzumiranje ove namirnice noć prije seksa povećava nivo estrogena u organizmu kako kod žena tako i kod muškaraca. Proizvodi na bazi soje podižu nivo estrogena u krvotoku, a to je posljednja stvar koju želite prije strastvene noći u dvoje, jer prilično smanjuje želju za seksom kod oba pola.

Energetska pića
Energetska pića vam mogu obezbijediti dodatnu energiju neposredno nakon uzimanja, ali to neće trajati dugo, pa će se negativno odraziti na vašu seksualnu izdržljivost. Ova vrsta pića uglavnom u sebi sadrže visoke doze kofeina i šećera koje se brzo potroše u našem organizmu, ostavljajući nas sa manje energije nego što smo je imali prije konzumiranja. Nedavne studije su otkrile da kofein koji se nalazi u energetskim pićima smanjuje nivo serotonina, hemikalije koja je zadužena za osjećaj sreće.

Vino
Uvriježeno je mišljenje da nijedan romantična večera ne može da prođe bez vina, zar ne? Pa zapravo i nije tako. Alkohol kod ljudi često izaziva osjećaj prevelikog samopouzdanja, a to može imati loš efekat na druge aspekte u seksu. Vino u sebi sadrži vrstu alkohola koja smanjuje osjećaj za dodir i slabi brojne organe, pa nije lako zadržati postojanu erekciju. Zato kao najbolja solucija se nameće jedna ili dvije čaše vina prije uzbudljive večeri.