Život i zdravlje

Napitak koji će preporoditi vaše lice

11/03/2017

Pojedine namirnice mogu biti iznimno korisne za dobar izgled, a jedna od tih je i jabukovo sirće.

Za ovaj napitak se može reći da je blagotvoran za ljudski organizam. A može da doprinese i vašoj ljepoti. Stavite ga na lice i vidjet ćete kako nestaju akne, proširene pore i staračke pjege.

Jabukovo sirće ima pH vrijednost veoma sličnu vrijednosti ljudske kože.

Upravo to svojstvo, prirodne alfa kiseline smiruje i obnavlja kožu. Ova namirnica smiruje svrab kod suhe kože, smanjuje pore i zateže kožu.

Akne

Kiselina u sirćetu koja potiče od jabuka je jako dobar tonik za čišćenje lica. Ne samo da prirodno umiruje kožu, već djeluje i antibakterijski. Jednom dnevno nanesite sirće vaticom na lice. Operite mlakom vodom poslije.

Za proširene pore i čišćenje kože

Sirće je tonik za lice – smanjuje pore, čisti lice, zateže ga i podstiče cirkulaciju. Pomješajte pola čaše vode i pola čaše sirćeta, dodajte par kapi eteričnog ulja od lavande, sa vaticom nanesite smjesu na kožu i pustite da djeluje dva minuta. Ponavljajte do dva puta dnevno.

Uklanja fleke

AHA kiseline u sirćetu uklanjaju izumrle ćelije površinskog epiderma. Vremenom, redovnom upotrebom možete smanjiti broj staračkih pjega na licu.

Sirće sipajte pravo na staračke pjege. Koristite vatu ili gazu za premaz područja na koži zahvaćenih pjegama ili drugim promjenama. Ostavite sirće da djeluje pola sata. Ponavljajte postupak dva puta dnevno šest sedmica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.