Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ne koristi dezodorans više od godinu: Uopće ne smrdim

elyse

Lifestyle blogerica Elyse Brautigam više od godinu ne koristi dezodoranse, a tvrdi kako ne smrdi ništa više od ljudi koji ih koriste.

Dezodoransi već neko vrijeme neizostavni su dio svakog domaćinstva. Naravno, ima i onih koji smatraju da je njihovo korištenje štetno za zdravlje, a Elyse je jedna od njih.

Iako stručnjaci tvrde kako se dezodoranse može sigurno koristiti ako se izbjegava aluminij u sastavu, 22-godišnja YouTube blogerica u potpunosti iz je izbacila.

“Ne smrdim, garantujem vam. No, moram priznati da sam istovremeno promijenila i druge životne navike, između ostalog, i izbacila meso iz prehrane. Sigurna sam da to isto ima utjecaja na miris znoja” poručila je gledateljima svog kanala. Tvrdi kako ne smrdi ni nakon vježbanja u teretani jer se hrani zdravo.

Elyse živi na Havajima i kaže kako se znoji “kao svinja”, ali dezodoransa se ostavila zbog straha od raka koji nije stran u njenoj porodici. Tvrdi i da mirišete kako se hranite. Naime, znojenjem se tijelo rješava štetnih tvari, ako ih ima manje, logično je i da ih se manje izlučuje, smatra.

“Tijelo se jače znoji u sintetici, a ako je odjeća upila znoj, s nje će se neugodan miris širiti unatoč dezodoransu”, tvrdi.

Sunday morning feels ??

A photo posted by Alyse Brautigam (@alysebrautigam) on


Zbog toga najčešće nosi pamuk, viskozu i lan, a kao antiperspirant preporučuje prirodni kristalni deo-kamen. Riječ je o prirodnoj mineralnoj soli koja se navlaži vodom i nanosi na pazuhe. Na kožu djeluju antibakterijski te smanjuju neugodno mirise, no Elysee, iako smatra da je to jedini prihvatljivi oblik dezodoransa, ne koristi ni njega.