Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

malo poznati recept

Neočekivani sastojak: Zaboravite ulje i maslac, jaja su najukusnija kad se isprže na ovaj način

jaja
Foto: Unsplash

Nema opasnosti ni da zagore, naravno, osim ako ih zaboravite na ringli

Da li više volite kad se jaja isprže na ulju, maslacu ili na masti? Ako ih još niste pržili na maslacu i masti, ne znate šta propuštate, ali postoji još jedan način pripreme i taj je najbolji.

Za njega će vam trebati pomalo neočekivan sastojak, ali bez brige, tehnika je ista, možda čak i jednostavnija nego kod klasičnog prženja.

Sastojak za najukusnija pržena jaja

Prema receptu koji je zapalio društvene mreže, najukusnija pržena jaja pripremaju se uz pomoć – pavlake.

Sve što treba da uradite jeste da ulje, maslac ili mast zamijenite pavlakom pa u njoj ispržite jaje. Pritom, ne preporučuje se da puno „uznemiravate“ jaja, samo ih lijepo ostavite da se prže dok nisu gotova. Nema opasnosti ni da zagore, naravno, osim ako ih zaboravite na ringli.

@foodmymuse

Spicy Heavy Cream Eggs 🥹 something freaking magical happens when you fry eggs in heavy cream…it caramelizes and the results are sublime, especially with a bit of salsa macha or chili crisp! I learned this while working in restaurants and it was a game changer! Ingredients: •4-5 eggs. •1/4 cup heavy cream. •1 tbsp salsa macha + more for topping. •chives to taste. •salsa macha. Directions: 1. Preheat a pan for 2 min on high. Add in heavy cream and chili crisp. Lower heat to medium and simmer for 1 min. 2. Add in eggs and cover. Cook like this for 2-3 min until the whites set. 3. Top with chives, seasoned eggs and chili crisp. #eggrecipes #friedegg #easyrecipes #eggs #brunchideas

♬ original sound – Nadia Aidi

Sastojci:

100 ml pavlake
2 jaja
dodaci po izboru
so

Priprema:

Dodajte pavlaku u mali tanjur i rasporedite je po cijelom dnu. Dodajte začine ako ih koristite.

Preko svega razbijte jaja, posolite ih i pobiberite. Poklopite i pržite oko 5 minuta ili dok se bjelance ne ispeče.

Pospite začinskim biljem po želji i poslužite.