Život i zdravlje

italija

Nova pravila u avionima: Kofer više ne može u kabinu

26/06/2020

Ističe se da putnici u avion mogu unijeti prtljag koji može da stane ispod sjedišta jer, kako je navedeno, "iz zdravstvenih razloga" nije dozvoljena upotreba odjeljka za prtljag iznad sjedišta

Nakon globalne pandemije svijet avioputovanja izgleda drugačije od onoga na šta smo navikli.

U Italiji je od danas zabranjeno unošenje kabinskog kofera u avion, što spada u zaštitne mjere tokom pandemije virusa kovid-19, saopštila je italijanska Uprava za civilni avio-saobraćaj ENAC.

Od danas na odlaznim i dolaznim letovima na domaćim i međunarodnim avio-linijama u Italiji neće biti dozvoljen kabinski prtljag, već samo mala torba, tašna ili ranac koji se mogu odložiti na prostor ispod sjedišta, piše u saopštenju ENAC koje je poslano avio-kompanijama.

Ističe se da putnici u avion mogu unijeti prtljag koji može da stane ispod sjedišta jer, kako je navedeno, “iz zdravstvenih razloga” nije dozvoljena upotreba odjeljka za prtljag iznad sjedišta.

Kako su preneli italijanski mediji, cilj je da ljudi budu na bezbjednoj fizičkoj udaljenosti i zbog toga je potrebno izbjeći gužve koje mogu da nastanu zbog postavljanja prtljaga u odjeljak iznad sjedišta u avionu.

Ta odluka naišla je na kritike i ocjene da će pričiniti dodatnu štetu turizmu koji je teško pogođen zbog pandemije i višemjesečnih restriktivnih mjera.

Putnicima će na aerodromu biti izmjerena temperatura, a ukoliko pređe 37,5 neće im biti dozvoljeno ukrcavanje na let.

Italija je od 3. juna, poslije oko tri mjeseca blokade zbog virusa kovid-19, otvorila granice za države EU i područja Šengena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.