Život i zdravlje

Julie Anne Genter

Novozelandska političarka biciklom došla u bolnicu i porodila se

28/11/2021

Otočna država od 5 miliona stanovnika već je poznata po svojim "praktičnim" političarima

Novozelandska zastupnica Julie Anne Genter u nedjelju tokom noći nakon jačih trudova sjela je na bicikl i krenula u bolnicu.

Trudove je imala već neko vrijeme, a rodila je sat vremena kasnije.

“Velike vijesti!” političarka Zelenih nekoliko sati kasnije objavila je na svojoj Facebook stranici. “Jutros u 3:04 dočekali smo najnovijeg člana naše porodice. Iskreno, nisam planirala porod na biciklu, ali se to ipak dogodilo.”

Otočna država od 5 miliona stanovnika već je poznata po svojim “praktičnim” političarima. Premijerka Jacinda Ardern uzela je porodiljni dopust i dovela svoje tromjesečno dijete u Ujedinjene narode na sastanak dok je još dojila.

“Trudovi mi nisu bili tako jaki kada smo krenuli u 2 ujutro u bolnicu, iako su bili u razmaku od 2-3 minute i pojačali se do trenutka kada smo stigli, 10 minuta kasnije”, napisala je Genter.

“Nevjerovatno. Sada imamo zdravu, sretnu bebu koja spava, kao i njen tata”, napisala je Genter, koja ima dvojno državljanstvo, novozelandsko i američko, a rođena je u Minnesoti i preselila se u pacifičku zemlju 2006. godine.

Genter, čiji Facebook profil uključuje “Volim svoj bicikl”, također se 2018. odvezla biciklom do bolnice kako bi rodila svoju prvu bebu, objavili su lokalni mediji.

Komentari

Autor: Hina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.