Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obilježava se 20 godina od smrti princeze Diane

diana1

Velika Britanija danas obilježava 20. godina od tragične smrti princeze Diane u saobraćajnoj nesreći u Parizu, a u Londonu su njeni poštovaoci počeli da polažu cvijeće, fotografije i lične poruke ispred kapije Kensingtonske palate.

Predstavnik Buckinghamske palate rekao je za TAS S da članovi britanske kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu Drugu, ne planiraju da učestvuju u bilo kakvom javnom komemorativnom događaju kako bi obilježili godišnjicu smrti princeze.

Prema navodima Buckinghamske palate, nisu planirani nikakvi javni događaji u vezi sa godišnjicom smrti princeze Diane na kojima će učestvovati britanska kraljevska porodica koja će provesti današnji dan van očiju javnosti.


Ipak, prinčevi William i Harry posjetili su juče Bijeli vrt, memorijalni centar posvećen njihovoj majci, princezi Diani, podsjeća AP.

Prinčevima se u šetnji po Bijelom vrtu u Kensingtonskoj palati pridružila i vojvotkinja od Cambridgea, kao i predstavnici humanitarnih organizacija koje je ona podržavala.

Princeza Diana poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu.

“Ona je bila zrak svjetlosti u prilično sivom svijetu”, rekao je William, njen najstariji sin i drugi u redu za tron, u novom dokumentarnom filmu o princezi Diani.