Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odlazak legende: Umro Mirko Miočić

miocic2205-ned

Vjerovatno najpoznatiji hrvatski kvizoman Mirko Miočić preminuo je u ponedjeljak u Općoj bolnici Zadar od komplikacija nastalih upalom pluća, u 61. godini života.

Još prošle sedmice javio se telefonski u emisiju “Potjera” i izrazio želju da se kao najpoznatiji lovac vrati u poznati kviz:

– I ja to jako želim. Ali sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih od jeseni opet ući u “Potjeru”.

Nažalost, Mirko je izgubio bitku s teškom bolešću…

Legendarni Mirko Miočić, jedan od najpoznatijih majstora u kvizovima znanja, u “Potjeru” se uključio prije četiri godine, a posljednju je emisiju odradio početkom ove godine, prenosi Jutarnji list.

Naime, u martu je završio u bolnici u Zadru zbog komplikacija vezanih uz dijabetes zbog čega je već dva puta ranije bio operisan.

“Hodajući Google”, koji je rođen 23. jula 1956. u Rtini u Zadarskoj županiji, za kvizove se zainteresirao još kao srednjoškolac.

Prvi put se pojavio u kvizu “Tri, dva, jedan, ali vrijedan” 1972. godine, kao sedamnaestogodišnjak, u drugom razredu gimnazije (koju je pohađao u Rijeci), i odmah osvojio drugo mjesto.

Miočić je bez konkurencije bio omiljeni kvizaš. Otpočetka se isticao svojom skromnošću i spremnošću da pomogne. Ljubitelji kvizova pamit će ga kao izuzetno toplu osobu koja je uvijek bila spremna podijeliti svoje znanje, a da se pritom nikad prema onima slabijeg znanja nije odnosio svisoka.