Život i zdravlje

osnivač amazona

Okončan razvod najbogatijeg čovjeka na svijetu, on presretan koliko mu je ostalo

05/04/2019

"Sretna sam da ću mu prepustiti sve svoje interese u Washington Postu i Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu", napisala je MacKenzie u tvitu

MacKenzie Bezos, bivša supruga osnivača kompanije Amazon.com i glavnog izvršnog direktora Jeffa Bezosa, dat će 75 posto njihovog udjela u kompaniji i sva glasačka prava tom milijarderu i bivšem mužu.

MacKenzie Bezos također će se odreći svih svojih interesa u listu The Washington Post i raketnoj kompaniji Blue Origin, objavila je ona u četvrtak na Twitteru.

Ta objava rješava pitanja o smjeru najveće svjetske internetske trgovine o kojem se nagađa još otkako je par u januaru rekao da se rastaje nakon 25 godina braka. Jeff Bezos, koji se smatra poduzetničkim guruom čiji je dugoročni fokus bio najvažniji za meteorski porast dionica Amazona, zadržat će kontrolu nad kompanijom.

“Sretna sam da ću mu prepustiti sve svoje interese u Washington Postu i Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu”, napisala je MacKenzie u tvitu.

Njoj preostaje udio u vrijednosti od oko 36 milijardi dolara po trenutnim tržišnim cijenama. Ukupan udio bivšeg para u vrijednosti od 143 milijarde dolara učinio ih je najbogatijima na svijetu.

Bezos je reagirao na njenu objavu na Twitteru zahvalivši bivšoj supruzi na “njenoj podršci i ljubaznosti”, prenosi AFP.

Komentari

Autor: Hina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.