Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osvojila milion funti, ali nije sretna: Vraćam se majci

loto dj

Jane Park, 21-godišnjakinja iz Edinburgha koja je prije četiri godine osvojila milion funti na lutriji, odlučila je prodati svoju kuću i vratiti se majci.

Djevojka se teško nosi s posljedicama iznenadnog bogatstva i duboko žali što je uopće kupila pobjedničku srećku.

Živjela je s mamom u socijalnom stanu i radila za osam funti po satu. Život joj se odjednom okrenuo naglavačke i ona jednostavno nije znala što bi s tolikim novcem. Shvatila je da je izgubila životnu sreću i odlučila započeti novi/stari život, piše LAD Bible.

Party time en int it

A post shared by Jane Park (@janeparkx) on


Jane ima tim finansijskih savjetnika koji joj pomaže u upravljanju novcem, a ubuduće želi štedjeti i ulagati u veće projekte. Kako i priliči glavnom dobitku na lutriji, počela je živjeti raskalašeno, a nedavno je najavila i tužbu protiv lutrije zbog toga što “joj je uništila život”.

– Ponekad se osjećam kao da mi je dobitak na lutriji uništio život. Mislila sam da će mi biti deset puta bolje, a zapravo je deset puta gore. Željela bih da nemam toliko novca, život bi mi bio lakši, kaže Jane, koja je u kuću investirala 185.000 funti , a danas preko Facebooka pokušava prodati namještaj.

Similar but different?

A post shared by Jane Park (@janeparkx) on


Jane tvrdi da ima previše materijalnih stvari, ali i previše praznine u životu. Iako je teško povjerovati u njene riječi, namjera da se vrati svojoj majci očito pokazuje određenu dozu iskrenosti. Najmlađa dobitnica lota u historiji Velike Britanije smatra da bi dobna granica za sudjelovanje u igrama na sreću trebala biti 18 godina, a ne trenutnih 16.