Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je najveća ženska “tajna” u seksu

djevojka bol

Žene često ne žele da govore o bolu tokom seksa, a u nekim situacijama ni ginekolozi ne znaju koji je uzrok bola tokom odnosa.

Rezultati nedavnog istraživanja pokazala su da se sa ovim problemom suočava jedna od deset seksualno aktivnih žena starosti od 16 do 74 godine.

Prva grupa žena koje su pogođene ovim problemom je ona između 50 i 60 godina – vagina postaje sve više suha, a druga između 16 i 24 godine.

[yuzo_related]

Razlog bola kod mlađih žena je taj, pretpostavljaju stručnjaci, nedovoljno iskustva i to što se djevojke u tom period još uvijek nisu u potpunosti opustile sa partnerom. Jedan od uzroka može bit ii infekcija.

Ipak, dame i u drugim starosnim grupama nisu izuzeta od bola prilikom seksa, a najčešći razlog je sužavanje vagine. Vjerovali ili ne, čak ni ginekolozi ne znaju zbog čega se to dešava.

Ono što je najteže u cijeloj priči jeste da žene o tome ćute i nastavljaju da upražnjavaju seksualne odnose uprkos bolu. Savjet stručnjaka jeste da se obrate ljekaru i pokušaju da pronađu razlog zbog kojeg se bol javlja.