Život i zdravlje

Richard Huckle

Ovo je pedofil koji je ubijen u zatvoru: Bio je misionar, a silovao je više od 200 djece (FOTO)

21/10/2019

Kada je imao 16 godina, krenuo je u jednomjesečnu ekspediciju da posjeti školu u Namibiji u Južnoj Africi

Richard Huckle, najgori predofil u istoriji Velike Britanije, ubijen je prošle sedmice u svojoj ćeliji. Prije nego što je završio iz rešetaka, zlostavljao je više od 200 djece u Aziji. Kod kuće, u Britaniji, bio je fin momak i štreber.

“Obično detinjstvo”

Huckleovo djetinjstvo nije bilo nalik na traumatična djetinjstva kakva po šablonu tvrde da su imali drugi pedofili. Njegovo odrastanje, prema njegovim riječima, bilo je obično.

– Njegovi roditelji bili su divni ljudi i dobri roditelji – rekla je za “Sun” Huckleova bivša školska drugarica.

Odrastao je u porodici srednje klase u Ashfordu u Kentu. Njegovi roditelji išli su u crkvu, a drugovi iz osnovne škole “Folkestone” pamte ga kao mirno, ali popularno dijete koje je bilo među rijetkima koji su primljeni u “Harvey”, elitnu gimnaziju za dečake.

– Bio je normalno dijete, zanimale su ga normalne stvari kao što je “Action Man” – kaže jedan od izvora za “Sun”.

Ali nakon što je završio osnovnu školu i počeo školovanje u gimnaziji počeo je da se udaljava od nekih prijatelja i, navodno, počeo je da se bavi sitnim kriminalom. Bio je laka meta školskim nasilnicima, pa su ga često zvali pacov, zbog njegovog izgleda.

Odlazak u Afriku

Kada je imao 16 godina, krenuo je u jednomjesečnu ekspediciju da posjeti školu u Namibiji u Južnoj Africi. Nakon što se vratio, upisao je koledž “South Kent”, ali je odlučio da pauzira godinu i ode u Aziju. Većina tinejdžera pauzu provodi u barovima i na plaži, ali Huckle je tvrdio da se bavi dobrotvornim radom u siromašnim dijelovima Azije.

Prvi put je posetio Maleziju 2005. godine, a potom je otišao u Kambodžu, gdje je seksualno zlostavljao dvije sestre starosti četiri i šest godina – mada zločini nisu otkriveni punih deset godina.

U narednih osam godina od dolaska u Kambodžu, seksualno je zlostavljao mnoštvo druge djece, dok se predstavljao kao obrazovani učitelj engleskog jezika, fotograf i predani hrišćanin. Ciljao je djecu iz sirotišta u kojima je volontirao, kao i crkve i škole.

U Maleziji uglavnom je bio sam i nikada nije pričao sa djevojkama, svjedoči njegova tadašnja cimerka. Kasnije je pokušao da se pravda manjkom samopouzdanja i „nepovjerenjem prema ženama“.

– Bio je nervozan. Nije razgovarao ni s kim niti komunicirao sa djecom. Uvijek je imao kameru oko vrata, čak i u učionici. Uvijek je bilo nešto čudno u vezi sa njim, ali on je bio hrišćanin i humanitarac, tako da smo mu svi dali šansu – kaže ona.

Danju misionar, noću pedofil

Ipak, dok se danju predstavljao kao misionar, noću se hvalio „lakoćom ciljanja djece”. U objavama koje je policija kasnije pronašla na dark vebu napisao je: “Osiromašenu djecu je definitivno mnogo lakše zavesti nego zapadnu decu srednje klase”.

Takođe, napravio je vodič za druge pedofile na 60 stranica, vodio je tabelu sa ocjenom broja zlostavljane djece i delio slike i video zapise o silovanju djece.

Huckle je uhapšen 2014. godine, nakon što su australijski policajci koji pretražuju zloglasnu internet stranicu “Paedo” otkrili šta piše. Uhapšen je na aerodromu “Gatwick” nakon što je za Božić odletio kući u Veliku Britaniju.

Huckle je skupio čak 20.000 fotografija zlostavljane djece, uključujuči i djevojčicu u peleni. U početku je negirao svoje grozne zločine, ali kasnije je sve priznao svojim roditeljima.

– Njegova majka bila je izuzetno uznemirena i izuzetno ljuta. Ona i njegov otac pozvali su policiju i zamolili ih da im odvedu sina – izjavio je tužilac Brian O'Neil.

Izboden na smrt iza rešetaka

Huckleu su kasnije izrečene 22 doživotne kazne nakon što je priznao 71 tačku optužnice za seksualno zlostavljanje djece. Sudija je konstatovao da je broj žrtava vjerovatno bliži 200. U izjavi novinarima pokušao je da tvrdi da je „potpuno pogrešno ocijenio naklonosti koje je dobio od ove djece“.

– Nadao sam se da ću izbjeći ovaj svakodnevni život samoće u Velikoj Britaniji, ali me je obuzela pažnja koju sam dobio u Maleziji – rekao je.

Huckle je prošlog vikenda nožem izboden u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.