Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kiseljak

Ovogodišnji Kiss Food Fest donosi odličnu zabavu i bogat program

Kiss Food Fest

Trodnevni gastro program pratit će i brojne muzičke izvedbe, uključujući i sastav Zlatne žice, DJ G i DJ Soul te bendove Domino Efekt i Tregeri

Udruga “Šareno brdo” i ove godine organizira Kiss Food Fest čiji je cilj promocija gastro scene Kiseljaka, mjesta koje je već desetljećima poznato po dobroj hrani i piću.

Ovogodišnji festival trajat će tri dana, od 1. do 3. septembra te će biti smješten na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku, najavili su iz Udruge.

Trodnevni gastro program pratit će i brojne muzičke izvedbe, uključujući i sastav Zlatne žice, DJ G i DJ Soul te bendove Domino Efekt i Tregeri.

Kiseljačka pogačica

Prvi dan festivala posvećen je promociji široko poznate kiseljačke pogačice, jela specifičnog za ovu lokalnu zajednicu. Općina Kiseljak je opjevanu pogačicu u kolovozu prošle godine, u suradnji s Federalnim ministarstvom kulture i sporta, kandidirala za UNESCO popis zaštićene nematerijalne baštine, a posjetitelji festivala će prvoga dana imati priliku kušati ovo jelo besplatno.

S drugim danom festivala započinje i Street Food program, gdje će brojni izlagači imati priliku predstaviti svoje gastronomske vještine, ali i male i srednje biznise koje su pokrenuli. Sva zainteresirana fizička i/ili pravna lica koja žele prezentirati svoje male i srednje biznise ili pak svoje gastronomske vještine svoje sudjelovanje mogu prijaviti putem Javnog poziva do 15. augusta.

Bendovi Domino Efekt i Tregeri zabavljat će posjetitelje tokom drugog dana programa.

Zadnji dan festivala “Dječji dan” posvećen je najmlađim posjetiteljima koji će imati priliku uživati i zabavljati se uz raznovrstan program. Također će biti organiziran i Street Food Day 2, tokom kojeg će biti upriličeno glasovanje i izbor najboljih izlagača festivala.

Pobjednike očekuju vrijedne nagrade, a glazbene izvedbe trećeg dana festivala rezervirane su za Dj G i Dj Soul.

Dobro posjećen događaj

Iz Udruge napominju kako se o uspjehu prošlogodišnjeg festivala još uvijek govori u ovom mjestu te da se građani, kao i izlagači, raduju ponovnoj prilici kušanja gastro kreacija.

Prošlogodišnji festival posjetilo je oko četiri hiljade građana iz regije, a događaj je dao prostor promidžbi kako tradicionalne, tako i moderne street kuhinje.

Ovogodišnji festival organizira se u suradnji s Općinom Kiseljak, a podržali su ga i poznati brendovi, kao i Grad Kaštela (Republika Hrvatska) te Ministarstvo obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.