Život i zdravlje

Pomozi.ba

Pokrenuta akcija za pomoć sedmogodišnjem Kenanu, za operaciju u Turskoj treba 27.000 eura

13/07/2022

Ne može samostalno hodati, osim na kratke relacije, ne može se sam oblačiti, te je uvijek ovisan o tuđoj pomoći

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za sedmogodišnjeg Kenana Katkića iz Sarajeva koji želi postati policajac kada poraste. Ne dozvolimo da mu cerebralna paraliza stane na put ka ostvarenju snova. Pomoći mu možete pozivom na broj 17045 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Kenan je rođen prijevremeno, a nakon 11 dana njegova sestra bliznakinja Emina izgubila je bitku za život. On ima oštećenje centra za ravnotežu, probleme sa koordinacijom pokreta, te grubom i finom motorikom.

Ne može samostalno hodati, osim na kratke relacije, ne može se sam oblačiti, te je uvijek ovisan o tuđoj pomoći.

Za njegovu operaciju u Turskoj kojom bi se smanjio spazam i uveliko olakšao život potrebno je 27.000 eura, od kojih je porodica prikupila 9.203 eura, te je Kenanu potrebno još 17.796 eura. Tu se ne završava Kenanova borba, te će on nakon godinu dana trebati i ortopedsku operaciju.

Ovaj maleni nestaško ove godine kreće u drugi razred. Ima asistenta u nastavi i omiljen je među drugovima, a u nekim stvarima je natprosječno inteligentan. Trenira plivanje, a želio bi trenirati i fudbal.

Kenan ruši sve prepreke na koje naiđe, pomozimo mu da prebrodi i ovu. Osim poziva na broj 17045, Kenanu možete pomoći i uplatama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.