Život i zdravlje

nabaviće im kontajner

Porodica koja živi na deponiji smeća kod Lukavca dobiće smještaj

18/09/2021

Mnogo sredstava je propalo jer su građani kupovali garderobu i hranu koja je sva propala jer su glodari na sve strane…

Nakon što je jučer objavljena priču o teškom životu porodice Husičić koja živi na deponiji smjeća u mjestu Huskići kod Lukavca, glasio se predsjednik Humanitarnog udruženja “Ensarije” Amir Hasanović, koji se uključio u ovaj slučaj, piše Tuzlainfo. Hasanović je kazao da je u procesu nabavka kontejnera za stanovanje, u kojem će Husičići moći provesti predstojeću zimu.

“Kao predsjednik udruženja “Ensarije” pokrenuli smo kupovinu velikog namjenskog stambenog kontejnera za ovu porodicu, i bit će do kraja mjeseca postavljen na lokaciju. Nažalost, administracija nije imala sluha i mi smo sami krenuli u akciju kupovine kontajnera da ne dočekaju zimu napolju” kazao je Hasanović za Tuzlainfo.

Dodaje i da su mnogi kupovali hranu i odjeću, što je nažalost uništeno…

“Mnogo sredstava je propalo jer su građani kupovali garderobu i hranu koja je sva propala jer su glodari na sve strane… Ali, evo bit će to završeno do kraja mjeseca”, kaže Hasanović.

Podsjećamo, tročlana porodica, sa djetetom živi na deponiji smeća u blizini Lukavca. Građani i mještani MZ Huskići su već pokušavali riješiti njihov problem, te su se obraćali Općini, tražeći da im se obezbijedi smještaj u kolektivnom centru, međutim do sada su pokušaji bili bezuspješni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.