Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preko noći otpustio sve radnike: Jednom morate reći j… ga, zbogom

bijes333

Vlasnik i direktor firme Nippybus iz Somerseta preko noći je odlučio zatvoriti firmu i podijeliti otkaze svima zaposlenima, kojima je ostavio poruku: ‘Dosta mi je, shvatio sam da ne mogu s vama više raditi ni trenutka duže’, javlja Guardian.

Zbog iznenadnog zatvaranja firme, oko 300 djece je ostalo bez prevoza do škole, a više stotina putnika iznenadilo se kad je saznalo da su otkazane vožnje za koje su već platili karte.

U službenom saopćenju firme stoji kako je ‘Nippybus prestao s radom od ovog trenutka’, te se navodi kako je firma ‘imenovala agente koji će likvidirati imovinu i pokriti njena dugovanja’.

No, u internom dopisu koji je direktor Sidney Hardy (57) poslao svojim radnicima, koristio se mnogo živopisniji rječnik.

– Postoji razlika između odustajanja i spoznaje da vam je dosta. Meni je dosta, shvatio sam da ne mogu raditi s vama, ljudima koje sam zaposlio, ni trenutka duže, napisao im je.

– Dođe trenutak u svakom odnosu kada jednostavno morate reći ‘j**i ga’, reći zbogom i nastaviti u drugom smjeru. Ovo je taj trenutak za mene. Odlazim kako bih slijedio svoj san u kojem ne moram raditi ovdje.

Nippybus je imao ugovore s okrugom Somerset, za koji je prevozio školarce do škola i održavao nekoliko javnih linija.

Sad već bivši vozač Dave English (64), koji je za Nippybus radio gotovo devet godina, tvrdi kako je firma imala probleme jer je gubila vozače.

– Svi su radili prekovremeno, ali Hardy je jednostavno očekivao da ćemo to raditi. Iz njegovog dopisa ispada kao da je krivnja vozača što je došlo do ovoga, no bez nas uopće ne bi imao svoju firmu. Neki od tih vozača imaju djecu i kredite, rekao je English.

– Riješio je to na ganan način. Niko više nema nimalo poštovanja prema njemu, kazao je.