Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvije decenije braka

Prosinečki: Za 20 godina ne sjećam se da smo se ozbiljno porječkali

robi supruga1 (1)

Sa suprugom Vlatkom ima dvije kćeri, Leonardu (20) i Robertu (16), a dugogodišnju životnu suputnicu upoznao je u kafiću

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki (50), slobodno vrijeme provodi u društvu porodice.

Nedavno je prebolio probleme s crijevima tako da je zdravlje u sve boljem redu, a i na ljubavnom planu mu i dalje cvjetaju ruže. Sa suprugom Vlatkom je 12. juna proslavio velikih dvadeset godina braka, i to putovanjem u Italiju.

Na svom su se proputovanju prvo zaputili za Padovu gdje su se pomolili svetom Anti za zdravlje, a potom su krenuli na druženje s prijateljima u Torino.

– Po djeci najbolje vidiš kako brzo vrijeme prolazi, kako stariš. Ovih dvadeset godina je prošlo u trenu – izjavio je za Story selektor Zmajeva.

Sa suprugom Vlatkom ima dvije kćeri, Leonardu (20) i Robertu (16), a dugogodišnju životnu suputnicu upoznao je u kafiću.

– Svidjela mi se čim sam je vidio, a kako smo se bolje upoznavali, shvatio sam da je Vlatka žena s kojom bih mogao živjeti, imati porodicu i doživjeti starost. Ne sjećam se da smo se svih ovih godina ozbiljno porječkali – ispričao je Robi.

Upitan o svojoj tajnoj ljubavnoj formuli, Prosinečki je zaključio da je žalosno što ispada da je “u ovoj neimaštini” najbitnija egzistencijalna stabilnost, a ne ljubav.

Vrlo mu je važno obrazovanje njegovih kćeri i jako mu je drago što govore nekoliko stranih jezika.

– Prije svega su dobro odgojene, a mi se i dalje trudimo da izrastu u poštene i dobre osobe, da steknu radne navike. Kod nas roditelji često grade nekretnine za djecu koja se zbog istih posvađaju. Djeci treba omogućiti sve što im je potrebno, ali ne pritom od njih napraviti nesposobne ljude – zaključio je Prosinečki.