Život i zdravlje

grad u doba korone

Sarajevske ulice i danas uglavnom prazne, građani poštuju preporuke (VIDEO)

23/03/2020

Od 18.00 sati na snagu stupa naredba Federalnog štaba civilne zaštite o uvođenju zabrane kretanja građana na području Federacije BiH u vremenu od 18.00 do 05.00 sati

Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine i danas su gotovo prazne, što znači da građani uglavnom poštuju naredbe i preporuke da ne izlaze iz svojih domova.

Građani su pokazali odgovornost te uglavom izlaze samo radi nabavke neophodnih namirnica i lijekova, odnosno u slučaju radne obaveze. Ispred prodavnica, apoteka i banaka povremeno se formiraju redovi, a građani poštuju naredbu o minimalnoj udaljenosti između osoba.

U skladu s jednom od ranijih naredbi, kretanje je u potpunosti zabranjeno osobama starijim od 65 godina i mlađim od 18 godina. Ranije su, također, donesene naredbe o potpunoj obustavi rada javnog gradskog prijevoza, zatvoreni su tržni centri, kao i većina trgovina, ugostiteljski objekti, kulturne institucije, a ne rade ni obrazovne ustanove i vrtići.

Od 18.00 sati na snagu stupa naredba Federalnog štaba civilne zaštite o uvođenju zabrane kretanja građana na području Federacije BiH u vremenu od 18.00 do 05.00 sati.

Iz nadležnih institucija i službi svakodnevno upozoravaju građane da ne izlaze iz svojih domova, da se ne okupljaju, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja koronavirusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.