Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sedam dana jela samo pomfrit

pomfrit456

Novinarka portala “Womanitely” Diana White odlučila je da na svoju ruku sebe podvrgne eksperimentu da u periodu od sedam dana jede samo pomfrit.

Kako su joj prolazili dani i kakvo je njeno zdravstveno stanje bilo, ona je dokumentovala u tekstu.

Dan 1

” Wow, ovo je ukusno’, pomislila sam kada sam prvi put probala pomfrit poslije dugog i bolnog “raskida” sa njim. Jela sam ga previše tokom koledža, tako da sam čak zaboravila kakvog je ukusa. Ipak je prošlo osam godina od kada sam ga posljednji put jela. Na početku eksperimenta, bila sam sretna što sam ovo uradila. Jela sam pomfrit sa malo soka i čaja za doručar, ručak i večeru. Osjećala sam se sjajno kao i obično, bez zamjerki”.

Dan 2

“I dalje je imao dobar ukus i nije mi smetalo da ga jedem čak i za večeru. Ipak, osjećala sam se malo usporeno poslije ručka (mislila sam da je možda zbog napornog projekta na poslu), i imala sam jake bolove u stomaku prije spavanja. Popila sam tabletu i zaspala brže nego ikada”.

Dan 3

“Preskočila sam doručak i popila samo vodu. Ne mogu da se sjetim kada sam posljednji put preskočila taj obrok, što je bilo vrlo čudno. Nije mi se tražila hrana. Stomak mi je krčao do ručka, ali i dalje nisam željela da jedem. Kada sam došla kući poslije posla, sve što sam imala u kuhinji je bio pomfrit. Morala sam da završim eksperiment, te sam pojela ovu, naizgled, ukusnu večeru”.

Dan 4

“Nisam mogla da ustanem ujutru, užasno sam spavala. Provela sam cijelu noć pokušavajući da obuzdam bol u stomaku. Popila sam čašu vode i pošla na posao. Bilo mi je teško da se koncetrišem na radne obaveze, a moja energija i produktivnost na poslu bili su na niskom nivou. Večerala sam, pogađate, pomfrit i popila šolju crnog čaja”.

Dan 5

“Moj stomak se vjerovatno navikao na ovu brzu hranu, ali sam opet loše spavala. Najgore što mi se desilo bilo je kada sam se pogledala u ogledalo i primijetila fleke na licu. Oči su mi bile crvene i izgledala sam užasno. Preskočila sam doručak, ali sam bila užasno gladna tokom ručka, te sam pojela pomfrit. Jela sam ga i za večeru, a popila sam devet čaša vode kako bih izbjegla napade gladi, iako sam znala da mi ni to neće pomoći”.

Dan 6

“Nastavila sam da jedem pomfrit, ali sam se osjećala potpuno iscrpljeno. Imala sam jake napade gladi (i dalje pokušavam da ih se otarasim). Pritisak mi je bio viši nego inače i osjetila sam bol u grudima. Kada sam radila istraživanje, znala sam da konzumiranje pomfrita može da izazove brojne zdravstvene probleme, uključujući i bolesti srca. Ipak, nisam znala da ću ovo osjetiti već 6. dana eksperimenta. Srećom, bila je subota, te sam imala dovoljno vremena za san, ništa nisam radila”.

Dan 7

“Bila sam toliko sretna što je bio 7. dan eksperimenta, da sam bila spremna da skočim sa mosta. Zašto? Zato što sam bila spremna da uradim sve, čak i da probam ‘bandži jumping’, koji uopšte nije u “mom fazonu”, samo da ne jedem više pomfrit. Provela sam veći dio dana u bolnici, a prije odlaska, jela sam tu brzu hranu za doručak. Doktor mi je, naravno, održao bukvicu, ali sam obećala sebi da više nikada neću sprovoditi eksperiment koji se tiče brze hrane”.

Diana je na kraju teksta istakla da nikada ne bi trebalo da eksperimentišete sa brzom hranom, posebno ne kada je reč o pomfritu.

“Ne samo što sadrži visok nivo kalorija (400 do 730 kalorija po porciji), već i nezdrave masti i visok nivo natrijuma. U pomfritu se nalazi i akrilamid, opasna supstanca koja može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme kao što su oštećenje nervnog sistema i različite vrste kancerogenih oboljenja”, navodi se u tekstu.

“Ukratko, iz mog iskustva, povrće možda nije ukusno kao brza hrana, ali je mnogo zdravije. Rekla sam pomfritu ‘zbogom’ zauvijek, moje tijelo ne zaslužuje takvu hranu”, istakla je ona.