Život i zdravlje

šesti po redu

Skokovi sa vodopada u Jajcu 14. augusta, učestvuje više od 30 skakača

06/08/2021

Vodopad rijeke Plive, visok više od 20 metara bit će domaćin jedinstvenoj sportsko-turističkoj manifestaciji

U jedinstvenom ambijentu jednog od najljepših vodopada Evrope i svijeta 14. augusta održat će se 6. međunarodni takmičarski skokovi s vodopada u Jajcu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vodopad rijeke Plive, visok više od 20 metara bit će domaćin jedinstvenoj sportsko-turističkoj manifestaciji.

Prema izjavama profesionalnih skakača visinskih skokova iz SAD-a, Kolumbije, Njemačke, Danske i drugih zemalja, a koji su imali priliku skakati s vodopada u Jajcu, skokovi u ovom bh. gradu spadaju u najizazovnija ali i najljepša mjesta za skakanje.

Posebna je draž za sve skakače skakati s prirodnog vodopada smještenog u središtu povijesnog grada Jajca, koji čeka svoju zaštitu kao dio Svjetske kulturne baštine (UNESCO).

Organizator 6. Međunarodnih natjecateljskih skokova s vodopada u Jajcu, JU “Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca” najavljuje da nakon godine pauze prouzrokovane pandemijom COVID-19, posjetitelje i skakače očekuje bogat program.

Za skokove se prijavilo više od 30 natjecatelja, koji će nastupiti u natjecateljskom dijelu u stilu “Lasta”, te u revijalnom dijelu tzv. “Slobodnom stilu”. Titulu pobjednika 5. međunarodnih skokova u subotu će braniti Stefan Jevtić iz Srbije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.