Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Estonija

Spasili vuka iz zaleđene rijeke misleći da je pas

vuk – estonija

Jedan od radnika, kasnije je ispričao da je životinja mirno spavala u automobilu, sa glavom položenom u njegovom krilu

Dva dobronamjerna građevinska radnika iz Estonije primijetila su u ledenim vodama rijeke Parnu psa zarobljenog na brani. Pošto su prokrčili zaleđenu stazu izvukli su životinju iz vode, umotali je u peškir i stavili je u auto da se zagrije. Tek kasnije su saznali da su spasili vuka.

Rando, jedan od radnika, kasnije je ispričao da je životinja mirno spavala u automobilu, sa glavom položenom u njegovom krilu.

Veterinari su kasnije utvrdili da je životinja imala nizak pritisak zbog hipotermije, što objašnjava njegovo prijateljsko ponašanje.

Čak ni radnici u veterinarskoj ambulanti nisu bili svjesni da nije u pitanju pas, sve dok nije naišao lokalni lovac i rekao im da je to zapravo vuk.

I pored toga, veterinari su pružili svu potrebnu pomoć promrzlom jednogodišnjem vuku koji se poslije par dana oporavio i vratio u svoje prirodno stanište.

Estonska unija za zaštitu životinja platila je troškove njegovog liječenja. U saopštenju za medije zahvalili su se svim akterima ovog događaja, posebno radnicima koji su ga spasili, ali i veterinarima koji se nisu plašili da liječe i njeguju divlju životinju.