Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

heroj dana

Zenički specijalac spasio djevojku: Pokušala skočiti s mosta u rijeku Bosnu

jalijski most (1)

Gledao sam je u oči, ali kao da jednostavno nije tu. Pitao sam je kako se zove, ona samo gleda pravo

Pripadnik Specijalne policijske jedinice Zenica Arnel Keleštura nije oklijevao kada je ugledao djevojku na ogradi Jalijskog mosta u Zenici, koja se pokušala ubiti skokom u rijeku Bosnu.

“Bio sam u šoku, bez obzira kakav posao radim. Nije jednostavno, takvo nešto se ne dešava svaki dan. Još je majka te djevojke bila u neposrednoj blizini. Čudno mi je”, rekao je Keleštura za “Avaz”.

Objasnio nam je da je on krenuo do šoping centra u blizini.

“Prelazio sam most, ne obraćujući pažnju. Samo sam čuo ženski vrisak. Podigao sam glavu i vidio sa desne strane na ogradi mosta djevojku koja je već jednom nogom prešla ogradu. Stajala je uspravno. Bio sam udaljen dva ili tri metra. Dotrčao sam, uhvatio je za desnu ruku i povukao je prema sebi. Pala je na tlo. Pješaci su prolazili. Trčala je jedna starija gospođa prema nama, derala se govoreći: “U crno ćeš me zaviti”. Pala je na koljena tu, ispred mene. Govorio sam da se smiri, tada mi je rekla da joj je to dijete. Plakala je. A okupilo se ljudi”, ispričao je Keleštura.

Dodaje da je pokušao utješiti majku djevojke te da ih je odveo do obližnje klupe. Donio im je i vode, a u međuvremenu je pozvao Hitnu pomoć.

“Ta djevojka je tu, ali kao da nije prisutna. Gledao sam je u oči, ali kao da jednostavno nije tu. Pitao sam je kako se zove, ona samo gleda pravo. Tresla se”, prisjetio se Keleštura.

On nije bio na dužnosti, noć ranije je odradio noćnu smjenu.

“Vjerujete da ja koji sam svašta vidio kroz posao, a prije ovoga sam bio pozornik, nagledao sam se svega, bio sam na raznim intervencijama, ali ovo…”

“Ovo je šok. Za mene. A mogu misliti za tu majku, ali hvala Bogu da je dobro sve prošlo”, zaključio je Keleštura.