Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Svjetska zdravstvena organizacija održala skup u Sloveniji (FOTO)

31/05/2018

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) održala je napredni kurs o širokom spektru zdravstvenih programa propisanih u ustavu ove organizacije. Kurs je organizovala Istraživačka sekcija (DIR) pri organizaciji kako bi educirali članice SZO-a o zdravstvenim programima.

Kurs je nastavak jesenjeg dijela programa, a sastoji se od kombinacije predavanja, vježbi i grupnog rada u domeni zdravstvenog planiranja, zalaganja za rješavanje problema u zdravstvu, te nadgledanje i evaluaciju zdravstvenih programa.

Ovogodišnji napredni kurs SZO-a održan je u slovenskom mjestu Bohinj, a obuhvatio je teoretske i praktične aspekte u analizi i vizualizaciji zdravstvenih informacija u cilju kvalitetnijeg rada.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je osnovana 1948. godine i predstavlja vodeću agenciju po pitanju zdravlja unutar sistema Ujedinjenih nacija. WHO je odgovorna za globalna zdravstvena pitanja, definisanje programa zdravstvenog istraživanja, postavljanje normi i standarda, artikulisanje i prezentovanje zakonskih mogućnosti utemeljenih na dokazima, pružanje tehničke podrške zemljama, te i po pitanju praćenja i evaluacije zdravstvenih trendova.

Ured Svjetske zdravstvene organizacije postoji u Bosni i Hercegovini od 1992. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.