Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tetovaža koja je nastala nakon spontanog pobačaja

tetovaza – spontani pobacaj

Predivna bolna uspomena, sjećanje na malu dušu koja nikada nije živjela…

Ova je tetovaža nastala nakon spontanog pobačaja, a njena vlasnica, žena koja još uvijek nije postala mama, Joan Bremer, stavila je na ruku kao vječni podsjetnik na to bolno životno iskustvo.

Dizajn tetovaže napravljen je tako da ostavi mjesta za bebu, kojoj se Joan ne prestaje nadati, i koja bi se jednog dana trebala pridružiti na njenoj ruci. Jednoga dana.

Osim što je vizuelno lijepa te značenjem vrlo moćna, tetovaža predstavlja dva srca spojena jednom linijom – linijom koja će ih zauvijek spajati iako se te dvije duše, mama i beba nikada nisu zaista srele.

“Koliko me god ta uspomena boli, želim je imati uz sebe zauvijek. Ta mala duša koja nikada nije došla na svijet ostavila je neizbrisiv trag u mom životu, više nego ijedna osoba koju sam srela u svom životu. Zato želim da zauvijek hoda uz mene. A iako je ovo samo moja uspomena, moja ruka i moja tetovaža, želim je podijeliti s vama. Možda će nekoga utješiti činjenica da ona nije jedina koja je izgubila svoju bebu, koliko je god dugo ili kratko nosila pod svojim srcem.

Znam da je tema pobačaja i gubitka bebe česta, a opet tako tiha tema. Svako nosi svoju bol u srcu i s obzirom da nema tih riječi koji bi je opisali, ljudi pate tiho i dostojanstveno. Znam jer prolazim to, ali ne želim šutjeti. Želim svima reći što smo proživjeli, da utješim druge, ali, vjerujte i da utješim sebe jer toliku bol i razočaranje jednostavno moram izbaciti iz sebe.”