Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tinejdžerka koja je stradala u stravičnoj nesreći ima novo lice

chloe11111

Jedna tinejdžerka iz Velike Britanije osam godina je trpila nepodošljivu bol, bezbrojne operacije i maltretiranje okoline zbog svog izgleda.

Ipak, Chloe Thompson (19) danas se pojavila u TV emisiji “Dobro Jutro Birtanijo” visoko uzdignute glave, s vjerom u bolju budućnost.

Naime, Chloe je tokom stravične saobraćajne nesreće 2008. slomila gotovo sve kosti na svom licu, ali i tijelu. Preživjela je sve to sa 11 godina.

chloe2222

Tokom svojih tinejdžerskih godina prošla je bezbroj operacija. Čak je bila i u kolicima godinu dana.

Najteže operacije su bile one koje su se ticale njenog lica. Ljekari su bili prisiljeni ukloniti njeno cijelo lice, jer su joj i očne duplje i jagodice bile potpuno slomljene, a postajala je velika bojazan da će ostati bez vida.

chloe3333

Njena muka bila je još veća jer su joj se u školi izrugivali zbog izgleda. Mijenjala je škole zbog zlostavljanja, ali se svugdje osjećala kao autsajder.

Sada je konačno izašla pred TV kamere i otkrila rezultate na koje je ponosna. Mučiteljima je poručila da je prevazišla njihovo zlostavljanje i da je zadovoljna kako izgleda.

– Još uvijek mi je teško govoriti o nasilničkom ponašanju školskih drugova. Jer ono što su mi govorili je jako teško zaboraviti. Tek nedavno sam to uspjela prevazići i s tim je gotovo, rekla je Chloe, koja se jasno sjeća nesreće.

chloe444

– Sjećam se kako se auto vrtio u kurg i kako mi je glava prošla kroz prozor. Pokušali su me dozvati, ali nisam mogla govoriti. Polomila sam sve na licu i većinu kostiju u tijelu.

Međutim, sada se u potpunosti oporavila i ima velike planove za budućnost.

– Želim se vratiti u školu i postati profesionalna kozmetičarka. Nadam se da će sve biti bolje, kazala je Chloe.