Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Toblerone promijenio izgled

toblerone

Toblerone… savršenstvo u lijepom pakovanju. Ovu čokoladu voljeli smo baš takvu kakva je… Ili, kakva je bila.

Pomalo nezgodna za lomljenje, ali savršenog ukusa i lijepa na oko. A sad, tokom posljednjih nekoliko mjeseci, Mondelez International promijenio je prepoznatljivi izgled toblerona.

Trouglovi su i dalje tu. Ali, razmak među njima je povećam i delikatna ravnoteža je poremećena. To jednostavno više nije to.

Standardno pakovanje toblerona, ono od 400 i 170 grama odjednom se smanjilo na 360 i 150 grama. I kao da to samo po sebi već nije dovoljno grozno, još su im i oblik promijenili!

Umjesto gusto zbijenih čokoladnih trouglova, pakovanje od 150 grama sada ih ima samo devet, sa ogromnim razmacima između. Tako da toblerone sada izgledaju kao obična čokolada na koju je “nabacano” nekoliko trouglova odozgo. Pakovanje je, doduše, ostalo nepromijenjeno.

Na zvaničnoj Facebook stranici, kompanija je objasnila ovaj potez potrebom za smanjenjem troškova.

“Toblerone ostaju jedna od najvrjednijih i najukusnijih proizvoda švicarske čokolade na tržištu”, navodi se u saopštenju. “Ove promjene uvedene su jer smo oduvijek pokušavali da našim potrošačima za njihov novac ponudimo najbolje, ali, kao i druge proizvođače, i nas pogađa rast troškova proizvodnje, kao i sve više cijene sirovina.”

I to je sve ok… Ali zašto nisu prosto samu tablu malo smanjili, tako da toblerone zadrže oblik koji smo obožavali, umjesto što su nam “ukrali” radost uživanja u trouglovima?!