Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri stvari kojima uspješne žene plaše muškarce

sehiwoman

Svako je već vjerovatno čuo za onu: “Ma on te se boji jer si uspješna” – iako uvijek tvrdimo da muškarci koji se boje snažnih žena i nisu neki muškarci, ponekad je ipak barem dio krivice na ženi.

Ovo su stvari koje uspješne žene rade, a zbog kojih čak i pravi muškarci ponekad znaju pobjeći.

Umanjuju svoj uspjeh

Muškarac kojeg privuče uspješna žena zna zbog čega mu se ona sviđa, no postoje žene koje iz straha da će muškarac pobjeći od njih počinju glumiti da su nešto što nisu. Poučene neuspjesima iz prošlih veza, neke će žene pokušati umanjiti svoj uspjeh kako se muškarac ne bi preplašio.

To nikako nije dobar potez jer onaj koji se boji uspjeha ionako neće dugo ostati, a onaj kojemu se žena svidjela baš takva kakva je će odjednom dobiti dojam da je njena samouvjerenost bila samo laž.

Pokušavaju ga kontrolisati

Kad je u pitanju posao, uspješne žene znaju tačno što žele i kako to dobiti, a problem nastaje u trenutku kad se tako počnu ponašati i u vezi.
Žene koje su navikle kontrolisati situaciju u poslovnom svijetu često će pokušati isto raditi i sa svojom boljom polovicom, a upravo će ta polovica zbog toga možda htjeti pobjeći.

Rade previše

U filmovima su radoholičari češće muškarci, ali jako puno žena također igra za taj tim.

Uspješne žene koje puno rade često moraju birati između posla i ljubavi, a muškarci koji su s njima u vezi mogu se zbog toga osjećati nebitno.