Život i zdravlje

Brittani Boren Leach

Tromjesečni sin YouTube zvijezde u snu prestao disati, roditelji donirali organe

02/01/2020

Liječnici su pretragama ustanovili da će tako moći spasiti živote tri do četiri bebe

Youtube zvijezda Brittani Boren Leach oplakuje svog tromjesečnog sina Crewa koji je umro na Božić.

29-godišnjakinja otkrila je detalje ove tragedije na Instagramu.

“Trenutno ne pronalazim prave riječi, osim da vas očajnički zamolim da molite. Ne u smislu da mi kažete da molite, a to ne učinite, nego da kleknete i zamolite Boga za čudo. Sinoć, u domu naših rođaka, Crew je spavao, a kad sam ga otišla provjeriti, nije disao. Živimo noćnu moru i iznutra umirem. Molite za moje dijete. Ovo ne može biti istina”, napisala je u emotivnoj objavi uz fotografiju na kojoj drži ruku svog preminulog sinčića.

Potom je otkrila da je dječak hitno prevezen u bolnicu gdje je stavljen na aparate koji su ga održavali na životu.

Nažalost, u petak je Crew preminuo.

“Njegovo maleno zemaljsko tijelo je još uvijek s nama, ali znamo da pleše i igra se u raju. U posljednjih 12 sati morali smo donijeti neke teške odluke koje ne bi trebao donositi niti jedan roditelj. Sada nam je molitva potrebnija nego ikad prije jer je ova bol neizdrživa. Stalno mislim da ću se probuditi iz ovog ružnog sna, ali ne uspijevam”, dodala je.

Leach je odlučila donirati sinove organe. Liječnici su pretragama ustanovili da će tako moći spasiti živote tri do četiri bebe.

Uzrok smrti dječaka zasad nije otkrila, ali pretpostavlja se da je riječ o SIDS-u, odnosno sindromu iznenadne smrti dojenčeta. Faktori rizika za smrt u kolijevci su dijeljenje kreveta, mekan jastuk, izloženost duhanskom dimu i boravak u pretjerano zagrijanim prostorijama. Također, roditeljima se preporučuje da bebu stavljaju spavati na leđa u prazan krevetić, bez igračaka, pokrivala i jastuka, kako ništa ne bi ometalo dotok zraka.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.