Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

U osmomartovskom pohodu do najvišeg vrha Trebevića 150 žena

08/03/2018

U povodu Dana žena Planinarski savez Kantona Sarajevo i Stanica planinarskih vodiča Sarajevo organiziraju u nedjelju, 11. marta, planinarski uspon na pod nazivom “100 žena na Trebević”.

Učesnice pohoda će do najvišeg vrha Trebevića, Sofe na 1.629 metara nadmorske visine, pješačiti pravcem: Ravne (Prvi šumar) – Dobre vode – Planinarski dom Vaso Miskin Crni.

Polazak iz Sarajeva, organiziranim, autobuskim prijevozom, je ispred Zemaljskog muzeja u 8.00 sati.

U planinarskom domu na Trebeviću za učesnice pohoda će po povratku sa Sofe biti priređen ručak.

-Za nedjeljni pohod da jutros se prijavilo 150 žena, što je u odnosu na četiri prethodna osmomartovska pohoda najveći broj planinarki koje će pješačiti do vrha Trebevića. Broj učesnica pohoda nije ograničen, a informacije i prijave primaju se na telefone 061 20 24 25 i 061 50 36 34 – kaže u izjavi za Fenu vođa uspona Dijana Mandžo.

Planinarski savez Kantona Sarajevo i Stanica planinarskih vodiča Sarajevo prvi su put organizirali pohod “100 žena na Trebević” u martu 2014. godine, a predstojeći nedjeljni pohod u povodu Međunarodnog praznika žena, bit će peti po redu.

Dan žena se “planinarski” u Sloveniji obilježava pohodom “100 žena na Triglav”, a u Hrvatskoj je to uspon “100 žena na vrh Mosora”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.