Lijepo vrijeme u glavnom gradu

U prvim danima proljeća ulice Sarajeva ukrašene beharom

010321behar_sarajevo_markica (1)

Građani još danas mogu uživati u takvom danu jer već sutra u drugoj polovini dana, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme

Nekoliko posljednjih dana proljeća u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme, a stabla na ulicama Sarajeva okićena su beharom.

Građani još danas mogu uživati u takvom danu jer već sutra u drugoj polovini dana, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost slabih lokalnih pljuskova.

Pogoršanje vremena nastavlja se i u subotu, 3. aprila, pa se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. U višim područjima čak i slab snijeg.

Jutarnja temperatura zraka bit će većinom između četiri i osam stepeni, a na jugu zemlje do 12, dok će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom biti između sedam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 16 stepeni.

Slaba kiša i pljuskovi očekuju se i u nedjelju, 4. aprila, kada će jutarnja temperatura zraka biti većinom između nula i četiri stepena, a na jugu zemlje do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od četiri do devet stepeni, na jugu zemlje do 12.