Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Unajmili apartman pa već nakon 20 minuta otkrili nešto uznemirujuće (FOTO)

apartman – kanada

Irac Dougie Hamilton ostao je u šoku kad je otkrio šta se nalazi u digitalnom satu u apartmanu koji je unajmio sa svojom djevojkom za vrijeme posjete Torontu.

Par je nakon dolaska u grad cijeli dan bio u obilasku, a u apartman su došli tek predvečer.

Apartman u centru grada, koji su unajmili preko stranice Airbnb, činio im se idealan za njihovu posjetu Kanadi, no već nakon 20 minuta boravka u njemu shvatili su da ondje ne žele biti.

Dougie je ležao na kauču kada je pogledao u digitalni sat i primijetio nešto čudno na njemu. Sat je bio spojen žicom nalik na punjač za mobitel, što je odmah počelo buditi sumnju u njemu.

– Osjećao sam se čudno i pri samoj pomisli na to i rekao sam si da ne budem lud. Ali, nešto mi nije dalo mira… Izvukao sam punjač i vidio bateriju od litija sa stražnje strane. Razgledavši malo bolje prednju stranu sata, primijetio sam da se unutra nalazi kamera – ispričao je ovaj Irac koji je svoje iskustvo podijelio i na Facebooku.

Kamera je bila uperena prema dnevnoj i spavaćoj sobi pa je par odmah pozvao policiju, a vlasnika apartmana prijavio je stranici na kojoj se oglašava.

Airbnb je odmah otkazao saradnju s vlasnikom apartmana koji je iznajmljivao još drugih šest nekretnina, a britanskom paru ponudili su besplatan smještaj u jednom od tri luksuzna hotela u blizini.