Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kalifornija

Vakcina protiv COVID-19 bit će obavezna za djecu od 12 i više godina

Guverner Kalifornije Gavin Newsom izjavio je da će, ako se vakcina odobri za djecu od 12 i više godina, vakcinacija ove starosne grupe početi od januara naredne godine

Guverner američke države Kalifornija izdao je dokument kojim će vakcinacija protiv novog tipa koronavirusa biti obavezna za učenike od sedmog do 12 razreda, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi put u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) objavljeno je da će, čim se u KalifornijI dobije potpuno odobrenje Uprave za hranu i lijekove (FDA), vakcina protiv COVID-19 biti obavezna za djecu od 12 i više godina.

Guverner Gavin Newsom izjavio je da će, ako se vakcina odobri za djecu od 12 i više godina, vakcinacija ove starosne grupe početi od januara naredne godine, a djeca od vrtića do 6. razreda će se vakcinisati postepeno nakon novog odobrenja FDA-e.

“Još uvijek je potrebna borba za postizanje našeg cilja”, rekao je Newsom govoreći o mjerama koje su uveli u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

U SAD-u je samo Pfizer-BioNTech vakcina za osobe od 16 i više godina u potpunosti odobrena od strane FDA-e, a od maja je hitna upotreba dostupna za vakcinaciju djece u dobi od 12 do 15 godina.