Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sve češće i napadaju

Veliki broj pasa lutalica u Brčkom, pozivaju građane na udomljavanje

lutalice psi
Foto: Fena/Arhiv
Ilustracija

U zadnje vrijeme na području Distrikta primjetan je veći broj pasa lutalica sa ušnim markicama kojima se obilježavaju psi iz susjednih općina izvan Brčko distrikta

Iz Službe za zbrinjavanje napuštenih životinja u JP “Komunalno Brčko” uputilli su poziv svim ljubiteljima pasa da postanu i udomitelji kako bi se sa brčanskih ulica mogli uklanjati novi psi lutalice, a razlog za to je prepunjenost kapaciteta u brčanskom Azilu za pse.

– Azil ima kapacitet od 300 pasa, a trenutno je u njemu smješteno više od 500 odraslih pasa i štenaca što umnogome prevazilazi postojeće kapacitete. U azilu svi ljubitelji pasa mogu pronaći odrasle pse i štence različitih pasmina – kazala je rukovoditeljica te službe Željka Tomić.

Ona je dodala da se, nažalost, zbog velikog broja pasa lutalica koji se svakodnevno primjetni na širem području Brčko distrikta, osobito u blizini naseljenih mjesta poput mjesnih zajednica, vrlo često bilježe napadi i ugrizi djece i odraslih.

U zadnje vrijeme na području Distrikta primjetan je veći broj pasa lutalica sa ušnim markicama kojima se obilježavaju psi iz susjednih općina izvan Brčko distrikta.