Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vjenčali se ponovo

Zaboravio da je u braku i opet se zaljubio u suprugu: “Osjećala sam se poput princeze” (FOTO)

alzh (1)

Tokom zavjeta mi je rekao da me voli, a to je bilo sve što mi je trebalo

Prošle godine u decembru Peter i Lisa Marshall sjedili su na kauču i gledali omiljenu televizijsku emisiju. Peter je tada pogledao Lisu i pitao je hoće li se udati za njega. No, oni su već bili u braku, a Peter se toga nije sjetio.

CNN piše kako je prije tri godine počeo gubiti pamćenje, a nakon brojnih testiranja dijagnosticirana mu je Alzheimerova bolest.

Nije se mogao prisjetiti čak ni trenutaka iz svoje romanse s Lisom. Zaboravio je kada su se prvi put sreli, držali se za ruke i poljubili. Ne sjeća se niti njihovog vjenčanja.

“Stvorili smo nova sjećanja, ali me zaboli kada ga pitam sjeća li se nečega od ranije, jer se ne može prisjetiti”, rekla je Lisa za CNN.

No, jako ju je dirnulo što ju je suprug ponovo zaprosio.

“Dva puta se zaljubio u mene, osjećala sam se počašćeno, poput princeze. Najsretnija sam na svijetu”, dodala je Lisa.

Naposljetku su obnovili bračne zavjete. Lisa nije željela propustiti priliku da sa suprugom stvori još jednu uspomenu. Vjenčali su se 26. aprila ove godine.

“Ušla sam u to bez ikakvih očekivanja. Peter je bio u redu cijeli dan, baš je bio jako sretan. Tokom zavjeta mi je rekao da me voli, a to je bilo sve što mi je trebalo”, zaključila je Lisa za CNN