Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom omladine

Zajednički festival Italije i BiH u Banjaluci

Foto: Fena/ Arhiva
Banjaluka

U okviru festivala će biti organizirana takmičenje u pripremi tradicionalne, domaće italijanske hrane, kao i njihova degustacija

Zajednički festival Italije i BiH, koji organizira UNFPA, Populacioni fond Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini u saradnji s Ambasadom Italije u BiH i Uredom gradonačelnika grada Banja Luke, bit će održan u subotu 20. maja u 12.00 sati tom gradu.

Na zajedničkom festivalu se planira niz međusobno povezanih aktivnosti s mladima i građanstvom sa ciljem podizanja svijesti o važnosti mira, suživota i tolerancije za zdrav i prosperitetno društvo uključujući zanimljive sadržaje usmjerene k zdravlju mladih.

U okviru festivala će biti organizirana takmičenje u pripremi tradicionalne, domaće italijanske hrane, kao i njihova degustacija.

Nakon toga posjetioci mogu uživati u italijanskoj, starogradskoj muzici, kao i sevdalinki a pripremili smo i igranje edukativne igre Ciklus, kao i natjecanje u sportskim igrama uz dodjelu simboličnih nagrada, saopćili su organizatori.

Festival će biti održan u Domu omladine u Banjaluci, saopćeno je iz UNFPA.

Iz UNFPA-a navode da će se na ovom događaju obratiti savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo, zamjenik šefa misije Ambasade Republike Italije u BiH Matteo Evangelista i pomoćnica predstavnika UNFPA za BiH Marina Riđić.