Tomislavgrad

Zana od Badrova iz Livna proglašena najljepšim psom na izložbi tornjaka

zana od badrova
Foto: Mario Lončar / Fena

Glavni sudac Goran Rokić iz Požege (Republika Hrvatska) naglasio je kako je izložba pokazala prilično dobru kvalitetu pasa tornjaka gdje su nijanse odlučivale o pobjedniku

Kup kralja Tomislava –  Specijalizirana izložba bosanskohercegovačko-hrvatskog pastirskog psa tornjaka održana je u subotu u Tomislavgradu, u organizaciji Kinološkog kluba ”Tornjak”  iz Tomislavgrada te uz suorganizaciju Kinološkog saveza BiH i Kinološkog saveza Herceg-Bosne.

Na izložbi je sudjelovalo 36 pasa tornjaka iz BiH i Hrvatske, unaprijed podijeljenih u nekoliko kvalifikacijskih razreda.

Glavni sudac Goran Rokić iz Požege (Republika Hrvatska) naglasio je kako je izložba pokazala prilično dobru kvalitetu pasa tornjaka gdje su nijanse odlučivale o pobjedniku.

Prema ocjeni sudaca, najljepši mladi pas (9-18 mjeseci) je Ajax, vlasnika Muje Skehe iz Rame. Najljepši mužjak i ‘bos’ izložbe je pas Šaman, vlasnika Zdravka Đereka iz Tomislavgrada. Najljepšom ženkom, a ujedno i najljepšom na izložbi s titulom ‘bob’ ocijenjena je Zana od Badrova, vlasništvo Pere Brnića iz Livna.