Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zašto ne biste trebali bacati koru od krompira

krompir1

Iznenadite se na kako lagan način ostatak od krompira postaje – grickalica!

Već nam je u navici da kod guljenja krompira, koru naprosto bacimo u smeće. No šta kada bismo vam rekli da upravo kora od krompira može biti savršena grickalica uz tek malo začina i termičke obrade? Zaista je moguće.

Ova grickalica okusom podsjeća na nešto između hrskavog čipsa i pomfrita pa je idealna za uživanje s nogu. Pripremite je za zabavu ili tek kao snack koji možete grickati prije ručka i oduševite sebe i svoje bližnje iznenađujuće dobrim okusom ostataka od krompira.

Način pripreme je lakši nego što možete zamisliti. Samo ubacite opranu koru od krompira na papir za pečenje, začinite je maslinovim uljem i začinima poput soli, bibera, crvene paprike ili chillija pa pecite oko 15 do 20 minuta. Kada ih izvadite iz pećnice, možete ih posipati s malo sira ili bijelog luka i poslužiti uz kečap ili majonezu.

Stoga kada sljedeći put pripremate krompir salatu, pire krompir ili pečete krompir u pećnici uz kakvo fino pečenje, nemojte bacati kore jer one zaista mogu postati zaseban i tako ukusan obrok.