Žena na parkingu vidjela supruga koji je nestao prije 10 godina

parking345
Ilustacija

Sandie Gillette iz Australije vidjela je svog supruga 10 godina nakon što je nestao iz njihovog doma u Melbourneu, prenosi Independent.

Sandie je posljednji put videla Russella Jenkina u septembru 2006, kada je nakon svađe otišao u Werribee, gradić nadomak Melbournea.

Muškarac se nikada nije vratio, ostaviviši suprugu sa njihovo dvoje djece, četvorogodišnjim Ethanom i dvogodišnjim Charliejem.

Russell je i zvanično proglašen nestalom osobom, a policija mu nikada nije ušla u trag.

Ranije ove godine, gospođa Gillette nalazila se sa djecom na parkingu jednog tržnog centra u Sunshine Coustu – oko 1.600 kilometara udaljenom od njihove kuće – kada je u jednom automobilu primjetila svog supruga.

“Uvijek sam vjerovala da je tu negdje. Ali sam se prilično šokirala kad sam ga vidjela. Ne znam ni sama kako bih objasnila taj osjećaj – ono što sam vidjela me je potpuno ošamutilo”, izjavila je za News.com.au.

“Bili smo vrlo blizu. Ne znam da li je shvatio da smo to mi, ali samo saznanje da sam ga vidjela nakon toliko vremena bilo je vrlo zapanjujuće. Mogao je i da nam priđe, ali šta biste rekli nekome ko je bio odsutan 10 godina?”, dodala je.

Sandie navodi da je jedini razlog zbog kojeg je odlučila da javno iznese svoju priču taj što njena djeca nisu vidjela i čula svog oca nijednom otkako ih je napustio.