Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ženi teškoj 338 kg izvadili 20 kg masti iz noge

milla1111

Milla Clark (47) iz Tennesseea imala je 338 kilograma. Sama je uspjela smršati 45 kilograma, a onda su joj ljekari odstranili tkivo s noge teško oko 20 kilograma. Tako je prije operacije u kojoj će joj ugraditi želučani premosnicu izgubila oko 65 kilograma.

– Svaki dan mog života je jadan. Zarobljena sam u ova četiri zida više od dvije godine. Mogla sam samo jesti i spavati i bojala sam se da li ću se ujutro uopće probuditi – kaže Milla.

Ona je majka petero djece od kojih je četvero usvojeno. Jacob (16), Hannah (15) i Caleb (15) se dižu rano svako jutro kako bi oprali majku.

milla222

– To je tako ponižavajuće, djeca u toj dobi ne bi se trebala brinuti za svoje roditelje – kaže Milla. Njen joj suprug ne može pomoći jer je i sam bolestan. Milla se s težinom bori cijeli život. Kada je imala tri godine već su joj se rugali da je debela.

– Mog oca nikada nije bilo, ovisila sam o majci i sestrama. Majka nam nikada nije govorila da nas voli nego nas je samo hranila. Hranu sam povezivala s majčinom ljubavi i samo sam htjela sve više i više – kaže Milla koja priznaje da i sad traži djecu da joj kupuju i nose brzu hranu.

milla333

Kada je maturirala imala je 158 kilograma, piše Daily Mail. Ubrzo nakon mature upoznala je supruga Elroya. Njemu nije smetala njena težina. Nakon vjenčanja, rodila je dijete. Htjeli su još djece, ali Milla je bila preteška pa su usvojili četvero. Zbog sebe i porodice odlučila se na velike promjene. Primili su je u bolnicu gdje je bila na operaciji. Dobila je i plan dijete. Ima i hodalicu uz pomoć koje opet uči hodati. Dobila je i plan vježbi. Čekaju ju i druge operacije. Kaže kako će to biti “nevjerovatno putovanje”.

https://www.youtube.com/watch?v=gmiEgCj_BKI