Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Životna priča Nike iz Brčkog, najskupljeg gejmera u istoriji (VIDEO)

Nikola-NiKo-Kovac-696×348

FaZe Clan šalje predstavnika na pregovore, ovi iz njemačkog Mousesportsa ne popuštaju tako lako. Ipak se radi o najboljem igraču svijeta. A još Nijemci i cjenkanje…

Ako ga žele, ekipa iz Californije masno će to platiti.

– Ok, pola milion dolara i vaš je. Ispod toga ne idemo.

– Ajde, dogovoreno – usuglasile su se dvije strane.

Transfer je zaključen, novac je na računu i Nikola “Niko” Kovač novi je igrač Faze Clana koji sad s pravom juriša po svjetsku titilu u igri Counter Strike: Golbal Offensive.

Pisali smo o ovom 20-godišnjaku iz Brčkog koji je ostvario najveći transfer u historiji gaminga, svijeta video igara koji sve više poprima oblik sporta i u kojem igrači imaju ugovore kao profesionalni sportaši.

POGLEDAJTE NAJBOLJEG GEJMERA NA SVIJETU U AKCIJI:

Nagrade na turnirima Counter Strike širom svijeta kreću se od 100.000 do milion dolara pa transferi poput ovog Nikinog iz njemačkog u američki tim ne čude one koji su duboko u tom svijetu.

Niko Kovač rodio se u Brčkom  i skuplji je od bilo kojeg nogometaša iz bh. Premijer lige. I dok oni treniraju i na kiši i po snijegu, Niko se zavali u stolicu s potporom za kičmu i kreću njegove pripreme.

– Nisam mogao zamisliti da ću imati ovako dobar posao. Igram najmanje šest sati dnevno s ekipom, a još oko tri sata odradim individualno – ispričao je Niko Kovač, kojeg smatraju najboljim igračem CS:GO na svijetu.

Niko je prava zvijezda u Brčkom gdje se njegovi prijatelji bude u noći kako bi gledali uživo online turnire u kojima nastupaju Niko i njegov tim.

– Kod nas je 3 ujutro. Jedva čekam da krene novi show – napisao je jedan njegov fan.

I u njegovu slučaju vjerovatno je bilo onih roditeljskih opaski: “Dijete, idi malo van na zrak, stalno stalno si za kompjuterom”, ali ovo više nije samo igra. Ovo je postalo više od igre.

https://www.youtube.com/watch?v=myb95xMvxek

– Niko dosta odskače od svoje generacije. Znam da je igrao s jednim Bambijem koji je vjerovao u njega. Niko ga je ubrzo prešišao i otišao na novu razinu. I sad je tu gdje je. Najbolji je na svijetu. Ponosan sam – kaže tata Slobodan za ATV.

Svađa usred borbe

U CS:GO igra se u timovima. Na turnirima diljem svijeta zna i zaiskriti.

– Uh, malo smo se porječkali mi u timu. Bio je to nesporazum oko taktika. No riješili smo to sve – priča Niko, koji je na veliku scenu došao prije godinu dana.

U kratkom roku postao je hit.  Iako je najbolji igrač CS:GO na svijetu, Niko nije zaboravio suborce koji su pali za njega.

– Nije mi baš drago da samo mene ističu. Tu su i moji suborci koji su također zaslužni za dobre rezultate. Fanovi vide samo ljestvicu i ko ima više ubistava, ali ne vide ono što moji suigrači rade za mene – kaže Niko i dodaje:

– Ne sudite gamera prema broju ubistava. Tim je ipak najvažniji.