Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Znate li zašto Disneyevi likovi rijetko imaju majke? (VIDEO)

26/09/2015

Ako ste se pitali zašto glavni junaci čuvenih animiranih filmova najčešće imaju jednog ili nijednog roditelja, nedavno je ponuđen odgovor na to pitanje.

– Disneyevi filmovi traju 80 do 90 minuta, a njihova glavna tema je odrastanje. Oni govore o onom danu vašeg života kada treba da prihvatite odgovornost. Simba je otišao od kuće, ali je morao da se vrati. Ukratko, likovi mnogo brže odrastaju kada odstranite njihove roditelje. Bambijeva majka je ubijena, tako da je morao brzo da odraste. Bela je imala samo oca, ali ga je izgubila, pa je morala da preuzme ulogu odrasle osobe, izjavio je Don Hahn, izvršni producent filma Maleficent (Kod nas preveden kao “Gospodarica zla” i “Grdana – zla vila”)

– Poslao je ekipu iz studija da popravi peć, ali ona je procurila kada su se njegovi roditelji uselili, i njegova majka je umrla. Kućepazitelj je došao narednog jutra i izvukao Disneyeve roditelje napolje. Njegov otac je bio u teškom stanju, a majka je umrla”, rekao je Hahn, i dodao da u to vrijeme Disney nikada nije progovorio o smrti svoje majke, niti niko od ljudi u njegovoj blizini.

– Lično se osećao odgovornim jer je postao toliko uspiješan da je mogao da kaže ‘Dozvolite mi da vam kupim kuću’. San svakog djeteta je da svojim roditeljima kupi kuću, a zbog čudnog spleta okolnosti, ne njegovom krivicom, radnici studija nisu znali šta rade. Nisam psiholog, ali postoji teorija da ga je pomisao na to da je kriv za taj događaj proganjala. Ideja da je doprinio smrti svoje majke zaista je tragična”, objasnio je Hahn.

I dok Hahnovo objašnjenje ima smisla, drugi se pitaju nisu li možda Disney i tvorci njegovih animiranih filmova bez majki imali neke mnogo malicioznije i “podsvjesne” ciljeve, poput onog da svijet može odlično da opstane i bez žena i da bi očevi bili mnogo bolji roditelji od majki kada bi im se pružila šansa da dođu do izražaja, piše Huffington Post.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.