Fudbal

Općina Centar

Ajnadžić proglasio FK Sarajevo sportskom organizacijom od posebnog interesa

03/09/2020

Podsjećanja radi, nakon što je Općinsko vijeće odobrilo davanje stadiona "Asim Ferhatović Hase" na upravljanje Fudbalskom klubu Sarajevo, formiran je tim Općine koji će zajedno s predstavnicima ovog kluba izraditi prijedlog ugovora

Fudbalski klub Sarajevo proglašen je sportskom organizacijom od posebnog interesa za sarajevsku Općinu Centar. Odluku o tome je donijeli Općinsko vijeće na današnjoj sjednici.

Po riječima načelnika Nedžada Ajnadžića, ovo je još jedan značajan korak da bi Fudbalskom klubu Sarajevo stadion Koševo bio dat na upravljanje na period od 30 godina, uz mogućnost da se taj period produži za dodatnih 15 godina, saopćeno je iz Općine Centar.

– Ovo ne znači automatski da je stadion “Asim Ferhatović Hase” već predat na upravljanje FK Sarajevo. Nakon ove odluke, treba održati sastanak tima Općine Centar i predstavnika FK Sarajevo da se usaglasi prijedlog ugovora u vezi s izdavanjem stadiona. Tek kada se ti razgovori završe, prijedlog ugovora će se naći pred Općinskim vijećem koje mora verifikovati ugovor o izdavanju stadiona – istakao je načelnik Ajnadžić.

Podsjećanja radi, nakon što je Općinsko vijeće odobrilo davanje stadiona “Asim Ferhatović Hase” na upravljanje Fudbalskom klubu Sarajevo, formiran je tim Općine koji će zajedno s predstavnicima ovog kluba izraditi prijedlog ugovora.

Na osnovu ugovora o zakupnini Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”, Fudbalski klub Sarajevo će imati mogućnost da ovaj ugovor produži na dodatnih 15 godina, a klub će preuzeti obavezu plaćanja PDV-a, što uključuje i nesmetano upravljanje i ekonomsku eksploataciju poslovnih prostorija, odnosno sadržaja koji su sastavni dio stadiona unutar objekta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.