Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Allardyce objavio spisak, Terry i Rashford bez poziva

104031224-allardyce-sport-large_trans++rWYeUU_H0zBKyvljOo6zlr1sOJ801p-4uzH5zpdMH78

Michail Antonio još je prošle sezone bio jedan od iznenađujućih aduta Slavena Bilića u West Hamu, a u prvih par utakmica nove sezone ponovno je svojom raznolikošću i mogućnošću igranja na nekoliko pozicija oduševio stručnjake pa je tako stigao i poziv u englesku reprezentaciju.

Tako će 26-godišnji Englez porijeklom s Jamajke koji je prije osam godina igrao pred 25 gledatelja u najnižim ligama najvjerojatnije zaigrati u dresu ‘tri lava’ protiv Slovačke.
Engleski selektor Sam Allardyce pojasnio je poziv.

“U sjajnoj je formi. Njegov je put fantastičan. Od nižih liga do poziva u reprezentaciju. Zabio je devet golova u svojoj prvoj sezoni i izrazito je atletičan. Ima dobre centaršuteve i definitivno zna zabiti. Radujem se njegovom dolasku i tome da se upozna sa svim momcima.”

Zanimljivo je kako je Antonio dobio i poziv Jamajke, ali ga je odbio jer se nadao kako će jednog dana stići i poziv Engleske.

“Odbio sam Jamajku jer osjećam kako bi jednog dana, ako nastavim ovako igrati, mogao stići i poziv Engleske. Delle Ali je slično prošao kao i Jamie Vardy”, rekao je Antonio prošle godine i bio u pravu, a sad mu samo ostaje da pokaže kako je zaslužio svoje mjesto te kako ga Allardyce mora pozvati i na sljedeće okupljanje.

Inače, Sam Allardyce, koji će za nešto manje od dva mjeseca napuniti 62 godine, prekinuo je nagađanja o povratku Johna Terryja koji nije na popisu, a nema tu ni ‘zlatnog klinca’ Manchester Uniteda Marcusa Rashforda, koji čuda radi i kod Josea Mourinha na otvaranju sezone.

Joe Hart je tu, ali prema najavama prvi golman je Fraser Forster. Gore spomenuti Antonio je na popisu kao veznjak iako kod Slavena Bilića najčešće igra beka, a u vezu je stavljen ponovno i Wayne Rooney…

Popis Engleza za početak kvalifikacija za SP:

Golmani: Fraser Forster, Joe Hart, Tom Heaton

Odbrana: Gary Cahill, Nathaniel Clyne, Phil Jagielka, Danny Rose, Luke Shaw, Chris Smalling, John Stones, Kyle Walker

Vezni red: Dele Alli, Michail Antonio, Eric Dier, Danny Drinkwater, Jordan Henderson, Adam Lallana, Wayne Rooney, Raheem Sterling, Theo Walcott

Napadači: Harry Kane, Daniel Sturridge, Jamie Vardy